Welke factoren dragen bij aan vitale en betrokken medewerkers?

Welke factoren dragen bij aan vitale en betrokken medewerkers?

 

In de tijd van een pandemie komt maar weer eens duidelijk naar voren hoe belangrijk gezondheid is. Niet alleen voor de medewerkers zelf, maar ook voor de organisatie kan verzuim knap lastig zijn, daarom zetten bedrijven steeds vaker in op preventie. 

 

Vitaliteit: beweging ,voeding en ontspanning

Iedereen weet het wel en toch wordt het nog vaak onderschat: het effect van voldoende beweging, voeding en slaap op de gezondheid. Zorg ervoor dat de basisgezondheid van medewerkers binnen jouw organisatie in orde is door dit te stimuleren. Denk aan wandelcompetities, workshops op gebied van gezonde voeding, stress en bewegen, Gezonde bedrijfsrestaurant en ontspanningsruimtes binnen het bedrijf.

 

Werkplezier

Het mag duidelijk zijn dat werkplezier en werkstress tegenover elkaar staan. Van langdurige en hoge werkstress weten we dat het mogelijk een burn-out tot gevolg kan hebben, daarom ligt de focus op het tegenovergestelde: verhogen van het werkplezier. Ga het gesprek met medewerkers aan: ervaren zij plezier en voldoende uitdaging in het werk dat ze uitvoeren? Zo niet, wat zouden ze graag anders zien?

 

Betrokkenheid/belangstelling

Mocht een medewerker toch ziek zijn, dan ligt de focus op het herstel. Het is dan belangrijk dat een medewerker zich gehoord voelt en er belangstelling voor diens gezondheid wordt getoond. Ook wanneer een medewerker gezond is, is het goed om altijd belangstelling in diegene te tonen. Denk aan vragen als: “hoe gaat het met je?” “wat vind je van je huidige werkzaamheden?” “wat vind je van de sfeer op je werkplek?”, noem maar op. Zorg dat je dichtbij de medewerkers staat en er verbondenheid is.

 

In onze online vitaliteitsplatform met vitaliteitstrainingen komen allerlei trainingen aan bod waaruit medewerkers kunnen kiezen én ze kunnen de trainingen onbeperkt volgen, waar en wanneer ze willen.

 

Natuurlijk komen er nog een hoop andere factoren kijken bij preventie. Wij kunnen je daarbij helpen! Benieuwd hoe? Neem een kijkje tussen ons aanbod of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contact

Genoeg manieren om het tij te kunnen keren! Meer informatie over een gezonde leefstijl?

NEEM CONTACT OP

Onze specialisten

Benieuwd naar onze specialisten op het gebied van vitaliteit? Ontmoet hier onze bedrijfsspecialisten.

Anne

Adviseur bedrijfsvitaliteit & communicatie

Natali

Vitaliteitscoach en leefstijldiëtist

Maurice

Adviseur Verzuim en vitaliteit

Zoë

Leefstijldiëtist & Product development

Referenties

Deze bedrijven gingen u voor en kiezen voor vitaliteit en gezondheid van hun medewerkers.

Over Vital2Work

Vital2Work is een landelijk vitaliteitsbedrijf dat medewerkers op een leuke, laagdrempelige en enthousiaste manier coacht naar een gezonde leefstijl. Vital2Work biedt diverse diensten aan die gericht zijn op de leefstijlfactoren: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Stress. De diensten van Vital2Work zijn toegankelijk voor alle doelgroepen en wij willen met onze diensten een belangrijke schakel zijn om de vitaliteit van je medewerkers te vergroten.

Vital2Work
Grote voort 247
8041 BL Zwolle
T 085-0655319
E onlinetraining@vital2work.nl
Kvk 63822199