Online trainingen voor onregelmatige- en ploegendiensten

Online trainingen voor onregelmatige- en ploegendiensten

 

In het magazine in onze online training wordt onregelmatig werken wetenschappelijk belicht en bied het daarnaast ook vooral praktische handvaten. Er wordt ingegaan op de gezondheidsrisico’s van werknemers die onregelmatig werken, op de productiviteit van werknemers en hun mentale welzijn. Ook wordt het effect van onregelmatig werken op de inzetbaarheid belicht. Wist je bijvoorbeeld dat er door onregelmatige werktijden een verhoogde kans op bedrijfsongevallen ontstaat vanwege concentratieverlies van werknemers. Het is erg waardevol om door deze training inzicht te krijgen in deze problematiek en er een plan van aanpak bij te maken om de risico’s te verminderen.

Voeding

Wij gaan in deze training ook in op oplossingen bij onregelmatige diensten. Zo is er een pakket aan richtlijnen te vinden waar je in kunt lezen welke voeding bij welke soort diensten kunt nemen.

Stress

Stress en ontspanning worden in deze training ook behandeld. Tijdens onregelmatig werken wordt het stresshormoon ‘cortisol’ in je lichaam verhoogd, dit heeft verschillende nadelige effecten zoals een verhoogde kans op overgewicht. Mogelijke oplossingen die stress-verlagend werken zoals een goede werk-privébalans worden uitgelegd.

De effecten van (weinig) bewegen komen in deze training ook aan bod. Wist je dat bewegen bij een onregelmatig ritme nóg belangrijker is? De combinatie van onregelmatig werken en weinig bewegen brengt extra gezondheidsrisico’s met zich mee zoals een verhoogde kans op diabetes. 

Slaap

Veel werknemers met onregelmatige diensten hebben slaapproblemen. Nachtwerkers hebben zelfs twee keer zoveel slaapproblemen als dagwerkers. Dit kan op de lange termijn resulteren op onder andere een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Powernaps in de nachtdienst kunnen zorgen voor een minder ontregelt 24 uursritme. In dit gedeelte van de training worden er diverse slaaptips besproken.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie en tips omtrent onregelmatige diensten?  Neem dan contact met ons op of vraag een gratis demo aan.

Contact

Genoeg manieren om het tij te kunnen keren! Meer informatie over een gezonde leefstijl?

NEEM CONTACT OP

Onze specialisten

Benieuwd naar onze specialisten op het gebied van vitaliteit? Ontmoet hier onze bedrijfsspecialisten.

Marleen

Vitaliteitscoach- en trainer

Anne

Adviseur bedrijfsvitaliteit & communicatie

Natali

Vitaliteitscoach en leefstijldiëtist

Terry

Gezondheidswetenschapper

Referenties

Deze bedrijven gingen u voor en kiezen voor vitaliteit en gezondheid van hun medewerkers.

Over Vital2Work

Vital2Work is een landelijk vitaliteitsbedrijf dat medewerkers op een leuke, laagdrempelige en enthousiaste manier coacht naar een gezonde leefstijl. Vital2Work biedt diverse diensten aan die gericht zijn op de leefstijlfactoren: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Stress. De diensten van Vital2Work zijn toegankelijk voor alle doelgroepen en wij willen met onze diensten een belangrijke schakel zijn om de vitaliteit van je medewerkers te vergroten.

Vital2Work
Grote voort 247
8041 BL Zwolle
T 085-0655319
E onlinetraining@vital2work.nl
Kvk 63822199