Met deze tips gaan jouw medewerkers met plezier naar werk

Met deze tips gaan jouw medewerkers met plezier naar werk

 

Iedereen wilt het.. werken binnen een organisatie waar een fijne sfeer heerst en waar medewerkers met plezier naar toe gaan, maar hoe zorg je daar nou voor? Of iemand plezier in zijn of haar werk heeft is voor iedereen persoonlijk, maar er lijken overeenkomsten te zijn. Benieuwd? Lees gauw verder?

 

Verbinding

Wij mensen hebben een oerbehoefte om ergens bij te horen. Dat geldt natuurlijk ook op werk. Het is fijn om met je collega’s verbonden te zijn en daardoor ook de vrijheid voelt om je ei kwijt te kunnen wanneer dat nodig is. Om medewerkers met elkaar te verbinden kunnen teambuilding sessies van grote waarde zijn.

 

Waardering uitspreken

Wanneer was de laatste keer dat je ergens waardering voor kreeg? En hoe voelde dat? Waarschijnlijk erg fijn. Het is heerlijk om een stukje waardering te krijgen, dus probeer dit ook binnen de organisatie te stimuleren. Laat leidinggevende het goede voorbeeld geven en stimuleer hen om medewerkers te complimenteren of waardering uit te spreken wanneer dat van toepassing is.

 

Traktaties

Het wordt altijd gewaardeerd wanneer iemand onverwachts wat lekkers meeneemt. Zoek naar kleine overwinningen binnen de organisatie en sta hier samen met de medewerkers bij stil. Trakteer de medewerkers om het te vieren. 

 

Ontspanning

Tegenover hard werken hoort ontspanning te staan. Vaak motiveert het medewerkers om hard te werken wanneer ze weten dat ze daarna op een fijne manier kunnen ontspannen. Plan bijvoorbeeld op de vrijdagmiddag een gezellige bijeenkomst. Dit helpt de medewerkers ook nog eens te verbinden en het zal hen stimuleren om ook eens om over niet-werkgerelateerde onderwerpen te praten.

 

Sta eens stil bij het werkplezier van de medewerkers binnen jouw organisatie. Heb je het idee dat iedereen fluitend naar werk gaat of zijn er nog verbeteringen mogelijk? 

 

Benieuwd hoe wij ervoor kunnen zorgen dat medewerkers met nog meer plezier naar hun werk toe gaan? Neem contact met ons op!

Contact

Genoeg manieren om het tij te kunnen keren! Meer informatie over een gezonde leefstijl?

NEEM CONTACT OP

Onze specialisten

Benieuwd naar onze specialisten op het gebied van vitaliteit? Ontmoet hier onze bedrijfsspecialisten.

Maike

Vitaliteitscoach & burn-out trainer

Anke

Vitaliteitscoach- en trainer

Nienke

Directeur & Adviseur bedrijfsvitaliteit

Natali

Vitaliteitscoach en leefstijldiëtist

Referenties

Deze bedrijven gingen u voor en kiezen voor vitaliteit en gezondheid van hun medewerkers.

Over Vital2Work

Vital2Work is een landelijk vitaliteitsbedrijf dat medewerkers op een leuke, laagdrempelige en enthousiaste manier coacht naar een gezonde leefstijl. Vital2Work biedt diverse diensten aan die gericht zijn op de leefstijlfactoren: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Stress. De diensten van Vital2Work zijn toegankelijk voor alle doelgroepen en wij willen met onze diensten een belangrijke schakel zijn om de vitaliteit van je medewerkers te vergroten.

Vital2Work
Grote voort 247
8041 BL Zwolle
T 085-0655319
E onlinetraining@vital2work.nl
Kvk 63822199